Blogger tarafından desteklenmektedir.

TopMenu

Un Alarken Diqqetli Olun!

Keyfiyyetli xemir xorekleri keyfiyyetli undan hazirlanir. Keyfiyyetli bugda bir cox qaydalara diqqet olunaraq yetisdirilir. Torpagin novu,suvarma,vaxtinda ekilme,
yigim ve anbarda saxlanma en onemli faktorlardir. Bugda unu taxilin karbohidrat baximindan en zengin...
qismi olan endosperm-dan elde olunur. Keyfiyyetli un,
endosper-in icinde olan butun vitamin ve minerallari saxlamalidir. Unun elde edildiyi bugdanin bir denesi 1qram agirliginda olmalidir.Keyfiyyetli un ag rengi,
iyi ve yumsaqligindan belli olur. Un paketini acdiqdan sonra balaca bir test ucun bunu ede bilersiniz: Evvelce unu elinize goturun ve iyleyin. Un-dan qetiyyen budadan
basqa hec bir iy gelmemelidir. Unun rengine baxin ne qeder agdirsa bir o qeder keyfiyyetlidir demekdir. Daha sonra ovucunuza biraz un alin ve sixin. Elinizi acdiqda
dagilirsa keyfiyyetlidir. Xemir acma sirasinda rahatliq ve kundelerin daha qabariq olmasi lazimdir. Un alarken yaxsi markalardan olan un almalisiniz. Un paketinde 
delik olmamagina diqqet edin, cunku bu unun rutubet cekmesine sebeb olur.



YAZIYA REY BILDIR

0 yorum:

Yorum Gönder